Поне още година хаос около ремонтите на градушковите коли
Секция: Автомобили
28 Август 2014 07:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Поне още година хаос около ремонтите на градушковите коли

/КРОСС/ Ремонтите на десетките хиляди автомобили, които бяха потрошени от градушката в София в началото на юли, ще продължат поне още година. Това обясни пред „Монитор" зам.-председателят на Съюза на автосервизите Динко Хулка.

Той сигнализира, че вече от бранша изпитват сериозни затруднения с отстраняването на щетите, тъй като напливът бил много голям, а някои застрахователи невинаги погасявали в пълен размер отстранените повреди.

„За ремонта на една кола са нужни между три и четири седмици и около 2 хил. лева. По наши данни само застрахованите коли, които са пострадали в София, са над 80 хил. Това са прекалено много коли, за да смогнем", обясни Хулка.

Заради нуждата от свежи пари в автосервизите ремонтират приоритетно колите без застраховки, защото собствениците им плащат веднага, а не се чака плащането от застрахователите. От компаниите обаче обещали всички преводи да стават на време, за да не се забавя работата.

„Всеки клиент, който си заплаща на каса, е добре дошъл. Когато се заплаща от клиента тази услуга, той минава на най-бързата писта. Издаваме му документ и влагаме парите, за да закупим части на застрахованите автомобили", каза още Хулка.

Майсторите също негодували, тъй като се скъсвали от работа, а не получавали допълнително пари за нея, а имало случаи и когато възнагражденията им се бавели. Оправданията за това били, че плащанията към сервизите също се бавят.

Снимка: Булфото, всички права запазени