СЕМ не спира „Видимо доволни”
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Август 2014 17:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
СЕМ не спира „Видимо доволни”

София /КРОСС/ Съветът за електронни медии не спира песента „Видимо доволни" на Криско и Мария Илиева. Регулаторът направи това уточнение след съобщението, че възнамерява да ограничи излъчването му в програмите на българските радио и телевизионни оператори.
„СЕМ, независимо от личните предпочитания на неговите членове, няма правомощия, а още по-малко воля, да спира музикални произведения, излъчвани в програмите на българските радио и телевизионни оператори", се казва в съобщението.
Регулаторът допълва, че извършва проверка в рамките на надзора по конкретни сигнали за конкретни предавания относно „критериите за оценка на съдържание, което е неблагоприятно или създава опасност от увреждане на физическото, психическото, нравственото и/или социалното развитие на децата" според Закона за радио и телевизия.
„Тази песен вреди на психическото и физическото здраве на децата. Мръсни думи, изхвърлени в ефира - те са част от една естетика, която е силно неприемлива, много въздействаща и важна за тийнейджърите", коментира пред bTV председателят на СЕМ доц. Георги Лозанов преди ден.
СЕМ подчертава, че проверката не е приключила и предстои членовете на регулатора да се запознаят с резултатите от нея, преди да се произнесат по казуса.