Смразяващи кръвта истории по Viasat History през септември
Секция: Шоубизнес
29 Август 2014 11:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Смразяващи кръвта истории по Viasat History през септември

/КРОСС/ На 2 септември от 22:00 ч. зрителите на Viasat History ще настръхват пред екрана от мрачната и кървава глава от британската и европейската история - властта на Инквизицията.

Viasat History ексклузивно ще ни предостави пътуване във времето до тези далечни, непонятни за нас години, когато религията е имала най-силно влияние. Премиерната поредица „Инквизиция" ще ни накара да гледаме с ужас как пламъци обхващат с езиците си мъчениците на Инквизицията. Експерти и историци чрез драматични възстановки ще представят пред камерата на Viasat History различни мъчения и методи за разпит от този период на историята.

Всеки един от четирите епизода на тази смразяваща кръвта поредица проследява многобройните ужасяващи и позорни дела, извършени в името на вярата. От преследването на религии и вероизповедания, до гоненията на мистериозните катари и рицарите тамплиери, през изтезанията и екзекуциите на вещици, мистици и лечители, на всичко това ще станем свидетели само по Viasat History от 2 септември.

Знаете ли, че жените, които са имали тегло по-голямо от 50 кг., не са били съдени за магьосничество, защото се е смятало, че метлата на вещиците не може да ги повдигне? Разберете кога е създадена Светата инквизиция, кой е най-кръвожадният инквизитор в историята и други интригуващи факти тук. А на официалната Facebook страница на Viasat History очаквайте скоро интересно предизвикателство, което ще подложи на тест вашата смелост.

Ден по-рано, на 1 септември, от 22:00 ч. пътуването във времето с Viasat History ще спре във Втората световна война. С помощта на свидетелствата на хора, завладяващи архивни кадри и драматични възстановки ще се опитаме да разгадаем една от най-противоречивите личности в историята - Адолф Хитлер. Защо въпреки цялата омраза и насилничество е имало хора, които са го подкрепяли, ще разберем в „Тъмната харизма на Адолф Хитлер".

Разбулването на велики исторически личности ще продължи през септември с „Жените, които оставиха следа в историята" от 10 септември, в 22:00 ч. Поредицата проследява жени от различни епохи, оставили трайна следа в историята. От Клеопатра до Елизабет I и Софи Шол - ще се запознаем от близо с тези силни и същевременно безпомощни, популярни, но и презирани, решителни и отчаяни, велики жени.