Осъденият до живот в Иран Живко видя за първи път внучката си
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Август 2014 20:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Осъденият до живот в Иран Живко видя за първи път внучката си

София /КРОСС/ Татко се разплака и ни прегърна, като ни видя. За пръв път се срещна с внучката си, която е на година и 6 месеца, каза голямата дъщеря на Живко Русев Биляна на излизане от софийския затвор, където бе на свиждане на баща си.
60-годишният мъж бе върнат в България в сряда, след 5 години в ирански затвор. Той бе хванат през 2008 г. със 135 кг хероин, натъпкани в тайник на камиона, който управлявал. Живков получи доживотна присъда през 2009 г. затова, че е бил съучастник в контрабанда на общо 338 кг хероин.
Цялото семейство на Русев го посети вчера в Централния софийски затвор. От Гълъбово дойдоха двете му дъщери, съпрузите им и децата им. Русев не се бе виждал със семейството си от 6 години, а срещата с малката му внучка Галиана - на година и шест месеца, бе първа за дядото.
"Наваксвахме отнетите години. Говорихме си за това какво се е случвало с нас и с него", каза видимо развълнуваната от срещата Биляна.
Русев споделил с близките си, че е добре и че в иранския затвор се отнасяли нормално с него. Здравето му също било наред. Заради престоя зад решетките в чуждата страна обаче мъжът е в болница за задължителните при такива процедури изследвания.
Семейството не е обсъждало инцидента с откритите наркотици. "Нищо не предполагам, не зная какво е станало. Тепърва ще се изяснят нещата. Татко не е такъв човек, не би направил такова нещо. Цял живот е шофьор, а не наркопласьор. Не зная обаче как са открили хероина и дали не го е натопил някой", заяви Биляна. 35-годишната жена разбрала за връщането на баща си от главния прокурор Сотир Цацаров след кацането на самолета с Русев. Биляна сподели, че очаква пълна амнистия.
Трансферът на Живко Русев е акт на добра воля от страна на Иран, каза на брифинг вчера зам.-министърът на правосъдието Марин Вачевски, който отговаря за затворите. Между България и страната от Близкия изток нямало пазарлъци и не сме пращали затворник у нас за разменна монета, пише "24 часа". 


Снимка: 24 часа