Грудев: Богатството на една нация са хората и природата
Секция: ПОЛИТИКА
30 Август 2014 14:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Грудев: Богатството на една нация са хората и природата

Малко Търново /КРОСС/ Богатството на една нация са хората и природата и Вие тук вече един век го доказвате с неуморния си труд и отдаденост. Това каза министърът на земеделието и храните Васил Грудев по време на честванията по случай 100-годишнината на Държавно горско стопанство Малко Търново.
Министърът откри паметен знак на ДГС-Малко Търново и мемориален портрет на първия български лесничей в Малко Търново - Тодор Димитров.

„За сто години Вие, последователите на Тодор Димитров, успяхте да съхранихте уникалната природа на Странджа, което е гордост за всички нас", подчерта министър Грудев. Той присъства на връчването на почетни плакети и награди на ветерани и служители на горското стопанство в Малко Търново.
По време на тържеството заместник-министърът на земеделието и храните доц. Георги Костов се обърна с благодарност към ветераните лесовъди, че са опазили горите и природата на България.
Министър Васил Грудев и заместник-министър доц. Героги Костов участваха и в отбелязването на 100-годишнината на местното ловно дружество.