Aston Martin Lagonda полетя
Секция: Автомобили
31 Август 2014 10:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Aston Martin Lagonda полетя

/КРОСС/ Aston Martin изпрати своята пре-продуктова версия на предстоящия модел Lagonda до Оман в Близкия изток. Което позволи на всички нас, автомобилните фенове, да видим колата на живо (снимката се брои за живо представление...).
Причината Lagonda да е изпратена до Оман е времото. От автомобилната марка смятат да продават лимузината си ексклузивно в Близкия изток, така че имат желание да подготвят колата си напълно за метеорологичните условия там.

Lagonda е разработена от специалното подразделение Q, което е виновно и за CC100 Speedster, V12 Zagato и One-77. За база е използвана платформата VH на фирмата, позната и от Rapid.
Aston Martin не са много сговорчиви и точна техническа информация липсва, но се предполага, че Lagonda ще вземе 5,9-литровия V12 двигател на Rapide. Което означава, че би трябвало да има 560 к.с. и 630 Нм, а ускорението до 100 км/ч да отнема 4,2 сек.
Lagonda ще бъде сглобена в ограничена лимитирана серия, а първата произведена кола ще отиде в ръцете на заможен клиент от Близкия изток, пише topgear.bg.