Строгите диети водят до алкохолизъм
Секция: Наука
31 Август 2014 12:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Строгите диети водят до алкохолизъм

/КРОСС/ Учени от Флорида са провели мащабно проучване, което показа, че страстта към безпощадните диети може да се окаже пряк път към алкохолизма. В експеримента им, продължил 10 години, са се включили 1 340 доброволци, а резултатите от него са накарали експертите сериозно да се усъмнят в ползите от спазването на строг хранителен режим.
Оказало се, че колкото по-рано един човек започне да се ограничава с диети, с толкова по-големи неприятности се сблъсква в бъдеще. В хода на изследването е установени, че онези участници, които са приемали не повече от 900 калории, три пъти по-често са изпадали в алкохолна зависимост. Тези, които не са се придържали към диета и са спазвали здравословен начин на живот, почти не са проявили силно привличане към алкохола.
Въпреки това, учените заявяват, че диетата не е винаги са виновни за пристрастяването към чашката. Алкохолната зависимост може да се появи по различни други причини, като например генетично предразположение, влияния на околната среда, обществото и други фактори.