Касим Дал: Доган е за съжаление
Секция: ПОЛИТИКА
01 Септември 2014 08:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Касим Дал: Доган е за съжаление

/КРОСС/ „Не зная по какъв начин съм опасен за живота на Делян Пеевски и на Лютви Местан", заяви в интервю за ВTV единият от коалиционните партньори в Реформаторския блок Касим Дал в коментар на разпространени от ген. Атанас Атанасов данни, че ДАНС и МВР били превърнати в щаб за подслушване на противниците на властта и протестиращите срещу кабинета „Орешарски". 

След получена в МВР анонимка за готвено от него покушение срещу Лютви Местан и Делян Пеевски, Касим Дал бил един от следените.

В петък той е бил приет от служебния премиер Георги Близнашки, който на свой ред поел ангажимент в най-кратки срокове да провери дали действително е имало подслушване, обясни Дал.

„Отсега мога да кажа, че ще кажат, че всичко е законно", коментира Касим Дал. По думите му именно заплахата, която той самият уж представлявал, е причината Лютви Местан да ходи с охрана.

„Случаят, в който е замесено и моето име, е активно мероприятие. Местан не може да се страхува от мен. Може да се страхува само като от политически опонент. Ахмед Доган е само за съжаление. Той е изолиран", смята Касим Дал.

Той призова възможно най-скоро да се разбере кой и какви пари има в КТБ. Той самият няма влогове в банката.

„ГЕРБ продължават линията на защита на статуквото. Толкова ли нямаше етнически турчин, който да оглави листите", попита Дал по повод обещанията на Бойко Борисов, че ще назначи 10 зам.-министри от турски произход, ако оглави следващия кабинет.