Хакер публикува интимни селфита на холивудски знаменитости
Секция: Шоубизнес
01 Септември 2014 08:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Хакер публикува интимни селфита на холивудски знаменитости

/КРОСС/Голи снимки на актрисата Дженифър Лорънс взривиха Мрежата. Кой и кога е правил снимките, не е ясно, но този път не става дума за фалшификация. Хакери са успели да се доберат до интимните фотоси през услугата iCloud.

Говорителят на звездата коментира случилото се и го окачестви като грубо нарушение на правото на личен живот. Властите са уведомени и са решени да пипнат нарушителите на закона.

Неизвестният хакер успял да се добере до интимни селфита на десетки холивудски актриси, които бяха публикувани в анонимен форум и копирани от стотици потребители, преди да бъдат свалени от администраторите.

Засегнати са над 60 известни имена от шоубизнеса.

Снимките са били откраднати от мобилните телефони на звездите. В хакерската страница попаднала  и певицата Адриана Гранде. Във форума били качени още интимни селфита на Кирстен Дънст, Селена Гомес, канадската музикална звезда Аврил Лавин. Хакерът е предложил да пусне още снимки срещу известна сума от виртуалната валута биткоин.

Актрисата Дженифър Лорънс за пръв път става жертва на подобна хакерска атака. Тя не е от звездите, които се срамуват от тялото си. Появата й на нудистки плаж обаче е въпрос на избор, докато пускането на кадри, направени за лична употреба, вбесило младата носителка на "Оскар".

Появата на снимките едва ли ще се отрази негативно на новата й връзка с вокалиста на Coldplay Крис Мартин. Бившият мъж на Гуинет Полтроу е влюбен в младата колежка на жена си именно заради бурния й нрав.