Сърбия не е въвела и няма да въведе санкции срещу Русия
Секция: СВЯТ
01 Септември 2014 12:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сърбия не е въвела и няма да въведе санкции срещу Русия

/КРОСС/Сърбия не е въвела, нито ще въведе санкции на Руската Федерация, категоричен е премиерът Александър Вучич, цитиран от електронно издание Press online. Позицията на Сърбия по този въпрос е съвсем ясна, посочва той. 

„Абсолютно е ясно: в този тежък период Сърбия потвърди на своите руски партньори, че е техният най-добър приятел в Европа и няма да въвежда никакви санкции", заяви Вучич за телевизионния канал Россия 24.

По думите му на двете страни им предстоят важни съвместни проекти. В тази посока Вучич напомня, че Сърбия е подписала споразумение за изграждане на „Южен поток" - енергиен проект, който, по думите му, е от голямо значение за Сърбия и страната няма да промени променя своето мнение, независимо от това каква е политическата ситуация в света.

ЧЕ сръбското правителство няма намерение да въвежда санкции срещу Русия заради кризата в Украйна каза вчера и сръбския министър на отбраната Братислав Гашич. Гашич посочи, че Белград е обяснил позицията си на западните партньори. „Ние настояваме за намирането на мирно решение на този конфликт, както и на всички конфликти по света", заяви военният министър.

„Обявяваме се за запазването на териториалната цялост и зачитането на суверенитета на всяка една страна-членка на ООН", подчерта Братислав Гашич.