Радан Кънев: Скандалът е, защото видяха, че сме опасни
Секция: ПОЛИТИКА
02 Септември 2014 08:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Радан Кънев: Скандалът е, защото видяха, че сме опасни

/КРОСС/Реформаторският блок е обект на силна медийна атака. Скандалът е, защото видяха, че сме опасни. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия Радан Кънев от Реформаторския блок (РБ). По думите му медиите показват само негативи, а не това, което е направил блокът. Блокът показа, че не е проект на жълтите павета. Реформаторският блок е стъпил във всяка община в България, блокът е изградил това, което на десницата й липсваше повече от десетилетие, обясни Радан Кънев. 

Според Кънев случващото се в момента в блока е последица от първата фаза на атаката срещу него - опитът да бъде разцепен.

„Да се наредят листите на седемпартийна коалиция, с гражданска квота, с местни съюзници, е математически невъзможно. Това е огромен труд и невероятен успех, че успяхме да стигнем дотук", отбеляза лидерът на ДСБ. Според него атаката включва още Монтана, Бургас, Смолян, позиции в София, насочена е и директно към лидерите на блока.

„Видяха, че отиваме на битка и тук е въпросът, откъде идва атаката - от Движението за права и свободи, от Ахмед Доган. В Хасково ДПС няма да си получат мандата, който очакват, в Смолян ще им отнемем мандат, в Монтана ще отнемем мандат на БСП и те го виждат това. Свикнали са извън София да сме слаби, само че това няма да се случи и са много стреснати", коментира Радан Кънев.

По думите му в България е скандален всеки, който отнема власт на ДПС.