Кучета нахапаха възрастна жена в село Бадино
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Септември 2014 09:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кучета нахапаха възрастна жена в село Бадино

/КРОСС/Кучета нахапаха възрастна жена в село Бадино. 91-годишната Вена Стоева е приета в болница след значителна загуба на кръв.

Възрастната жена се прибирала към дома си, когато я нападат овчарски кучета. Бутат я на земята и започват да я хапят по краката. "На улицата си бях. Не ги видях и не ги чух да лаят. И ме повалиха там. После ме изядоха, аз седях и не можех да стана, а те ме изядоха", сподели пред бТВ жената.

Отхапана е голяма част от лявата подбедрица на възрастната жена. Като спасител се явява собственикът на кучетата. Той чува техния лай, пристига на място и успява да измъкне жената от лапите им, след което я води в болница.

"Около два часа и половина е шита в операционната зала. Сега се подобрява", посочи медицинската сестра Галя Николова. Този случай с агресивни кучета не е единствен в селото. Георги Георгиев от Бадино си помня за друго подобно нападение. "Тези кучета са по-агресивни. Тука на края на селото имаше едни пак чуваха азиатки, двама човека ухапаха и ги махнаха. Хората в селото живеят в постоянен страх", обясни мъжът.

Досега не е подаван сигнал за агресивни кучета в селото. Баба Вена също няма да обвинява и съди собственика на агресивните кучета, защото е един от най-близките й съседи. Той, от своя страна, отказа коментар.