Румяна Бъчварова: Вицепремиерите в следващото правителство не са били обсъждани
Секция: ПОЛИТИКА
02 Септември 2014 10:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Румяна Бъчварова: Вицепремиерите в следващото правителство не са били обсъждани

/КРОСС/ Преференциалният вот предполага някаква свобода на избирателите, но заради това, че хората в ГЕРБ, с малки изключения, се познават добре и вече са участвали в предишни кампании, желанието е да бъдат привлечени повече гласове, а не да се размести самата листа. Това е разликата между листите на ГЕРБ и на останалите партии, каза Румяна Бъчварова, член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и водач на листата в 24 МИР, в интервю за БНР.

„Конструктивна" за мен означава кампания, която да покаже смисъла от това да се гласува за една или друга политическа партия, и то заради политиките, защото моделът на управление от последната година и половина, в който разликите се размиваха, не беше ясно кой какво предлага, допълни съществуващото напрежение. ГЕРБ има много ясна програма и послание към избирателите. Очакваме на тези избори да се търсят алтернативите на досегашното управление - всяка партия да каже за какъв тип данъчна политика е, как ще напълни бюджета, да каже как ще помогне на българския бизнес, защото ключът към всеки един от останалите проблеми е в осигуряването на растежа и по-доброто състояние на икономиката. Тук трябва да имаме ясно разграничение", каза още тя.

„Това е нелепо. Мога да ви уверя, че не се водят разговори, ако ГЕРБ спечели, кои ще са министрите? Може би Борисов мисли за това, но ние в момента се занимаваме с програмата. Личните ми усилия са насочени към това да имаме ясна програма и работим по всички сектори", каза Бъчварова в коментар на вчерашната информация, че ще бъде вицепремиер в следващото правителство.

По отношение на съмненията за негласна подкрепа за ГЕРБ от ДПС, Бъчварова коментира: „Интерес от това има БСП, която беше година и половина в коалиционни отношения с ДПС, защото си представят, че ще съберат вота от недоволството на тяхното управление и да подменят причините за това, че то се срути толкова скоро. Няма договорки. Ние сме съсредоточени върху изборната кампания и имаме желание да постигнем мнозинство, за да имаме стабилно управление".