До 50% по-евтини почивки се предлагат по Южното Черноморие
Секция: Туризъм
02 Септември 2014 11:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
До 50% по-евтини почивки се предлагат по Южното Черноморие

/КРОСС/До 50% по-евтина почивка предлагат хотелиери по Южното Черноморие. По традиция през септември цените по морските ни курорти рязко падат.

Септември е предпочитан за ваканция най-вече от българите и пенсионерите от западноевропейските страни. Слънчев бряг ще е пълен с туристи поне до средата на месеца заради по-атрактивните цени в края на месеца, каза пред БНР Георги Николчев от Съюза на собствениците в курортния комплекс: "Намаленията са между 30 и 50% в зависимост от хотела - на какво разстояние е от морето, колко звезди е. Отстъпките винаги са доста атрактивни и много българи, които искат спокойна почивка, се записват септември месец."

Курортите на юг от Бургас също излизат с атрактивни оферти за почивка на море през септември. Хотелиерът Диана Колчева обобщава: "Много голяма част от колегите са направили пакетни цени. Примерно 3, 5, 7, 10 нощувки от 10 до 50% е отстъпка. Въпросът е българските туристи да се възползват от това."

Офертите са примамливи, но повечето намаления са след 7-и септември, показа репортерска проверка. В тризвезден хотел на брега на морето между Черноморец и Созопол двойната стая с включени закуска и вечеря излиза 45 лева. Намаленията обаче не важат за сянката на плажа - за шезлонг и чадър, дори и в слабия сезон, искат до 10-15 лева.