Алонсо остава във Ferrari
Секция: СПОРТ
02 Септември 2014 13:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Алонсо остава във Ferrari

/КРОСС/ Пилотът на Ferrari Фернандо Алонсо отрече слуховете, че ще премине в друг отбор през следващия сезон.

Двукратният световен шампион изживява разочароваща година със „скудерията", но иска да изпълни своя договор. Той има контракт с тима от Маранело до 2016 година.

В последните седмици 33-годишният испанец е свързван с преминаване в McLaren, където има вероятност изтичащият договор на Дженсън Бътън да не бъде подновен.

„В момента нямам намерение да се местя в друг отбор. Искам да печеля с Ferrari и да довърша работата, която започнахме преди няколко години", заяви Алонсо пред Sky Sporst.

Испанецът премина във Ferrari през 2010 години. Той записа 11 победи и общо 44 подиума в 89 състезания, като три пъти завърши на второ място в генералното класиране и веднъж на четвърто. През този сезон той се движи четвърти, като все още е без победа и има само два подиума в 12 старта.

„От миналото лято насам непрекъснато има слухове, но от моята уста не е излизала нито дума, че имам интерес да напусна Ferrari и да премина в друг отбор. Има много спекулации, което не е тревожно, но все пак създава малко напрежение и стрес. Разбира се, аз мога само да се чувствам горд, че най-големите отбори имат интерес към мен", добави Алонсо.