ФБР търси хакера, пуснал голите снимки на звезди в нета
Секция: Шоубизнес
02 Септември 2014 14:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ФБР търси хакера, пуснал голите снимки на звезди в нета

/КРОСС/Агенти на ФБР са се присъединили към разследването на обстоятелствата по изтичането на лични фотографии на холивудски знаменитости и публикуването им в интернет, съобщават Франс прес и ИТАР-ТАСС.

"ФБР е осведомено за съобщенията, касаещи се до компютърната атака и до незаконната публикация на материалите, принадлежащи на знаменитости, и се занимава с дадения въпрос", изтъкнаха представители на ведомството.

Неизвестен хакер незаконно получи достъп до личните архиви на звездите и пусна техни голи снимки в интернет. Както съобщи клюкарският сайт TMZ, от действията на киберпрестъпника са пострадали актрисите Дженифър Лорънс, Кейт Ъптън, Кирстен Дънст, певицата Ариана Гранде и други около 100 знаменитости. Официалният представител на носителката на "Оскар" Лорънс потвърди автентичността на фотосите й. "Това е скандално нарушаване на неприкосновеността на личния живот. По този повод ние се свързахме с властите и те ще преследват всеки, който предложи откраднатите снимки за общ достъп", подчерта пиарът на Лорънс. Източник на изтичането според специалистите е станал "облачният" сървър на компанията Apple - iCloud. Специалисти от тази фирма също се включиха в разследването. Както съобщи телевизионният канал Ен Би Си, инженерите на компанията ще направят всичко възможно, за да установят бил ли е извършен взлом на услугата и кой може да стои зад него.