Концерт във Велико Търново бори хепатита
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Септември 2014 16:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Концерт във Велико Търново бори хепатита

/КРОСС/ Национална кампания за борба и превенция с хепатита под наслов „Хепатитът до мен", инициирана от Фондация „Христо Гешов", организира съвместно с Община Велико Търново благотворителен концерт, на който звезди отново ще приканят „Изследвайте се".

Турнето срещу хепатита премина в няколко града на страната, а със събраните средства от тях беше помогнато на хора, носители на оварния вирус, както и бяха направени скринингови тестове в няколко града.

Кой ще се качи на сцената в театъра на старата столица все още не е ясно. Предполага се, че на сцената отново ще се качат Орлин Горанов, Йорданка Христова, Мариана Попова, Стефан Илчев и още много други.

„Този път концертът ще е малко по-различен от останалите, ще разчупим обстановката и ще има много нови неща. Идеята ни е още на самият концерт зрителите да научат много за хепатита и тръгвайки си от залата веднага да искат да се изследват за коварния вирус. Кой ще пее все още ще запазим в тайна, но уверяваме всички търновци, че изпълнителите ще са големи имена, които те биха слушали с часове", каза Христо Гешов, който е председател от фондацията и лице на кампанията за борба с хепатита.

До момента в турнето срещу хепатита взеха участие Йорданка Христова, Орлин Горанов, Мариана Попова, Теди Кацарова, Искрен Пецов, Стефан Илчев и още много други. Кампанията на Гешов е подкрепена и от дует Ритон, дует Шик, БТР, Мими Иванова, Развигор Попов, Маргарита Хранова и представители на поп - фолк гилдията.

Датата на концерта е 26.09.2014 година от 20:00 часа . Билети ще се продават седмица преди концерта, който ще се проведе в театъра.

„За нас е изключително голямо удоволствие да работим с Община Велико Търново. Срещнахме сериозна подкрепа в лицето на г-н Панов и г-н Хаджийски, които отправиха поканата към нас и пожелаха сами Община Велико Търново да бъде шестата община застанала срещу хепатита. Ние от Фондация „Христо Гешов" ще продължим активно да се занимаваме с превенция, стартирахме още една кампания под наслов „Вярвам", която има за цел да помага на хора изпаднали в крайна нужда. Така успяхме да помогнем на Анастасия, която е на 12 години и е родена с аномалия на ушите. Молбите за помощ са много и седят на бюрото на Христо Гешов, който трябва да избере следващия случай. " допълни координаторът на Фондация „Христо Гешов".

От организацията издадоха още, че готвят огромен финал за закриване на кампанията, като част от него ще бъде огромен концерт в зала 1 на НДК.

„До финала на кампанията има още много време и ние не бързаме да я финализираме. Напротив, точно в края и ние ще се средоточим към много важни цели, които не сме изпълнили все още", каза още Гешов.

Кампанията за борба с хепатита стартира на 1 декември и ще продължи в рамките на една календарна година. Лице на кампанията стана Христо Гешов, който е носител на тихия убиец.