Петков: Нуждаем от Закон за разузнаването и качествени нови закони за МВР и ДАНС
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Септември 2014 19:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Петков: Нуждаем от Закон за разузнаването и качествени нови закони за МВР и ДАНС

/КРОСС/ "Не бих правил връзка между действията на служебния министър на вътрешните работи и смяната в петте дирекции. Не можеш да държиш за главен секретар човек, по чието време се случиха най-много недоразумения и беше купен евровота." Това заяви в студиото на „Още от деня" бившият вътрешен министър Румен Петков.

„Мисля, че се нуждаем от Закон за разузнаването, от Закон за службата за охрана, качествени нови закони за МВР и ДАНС, но след много сериозен обществен политически дебат", посочи още Петков.

Неговият апел към българските граждани бе да излязат и да гласуват.

"Не продавайте гласа си! Ако днес взимате 30лв. за него то този, който ви ги е дал ще ги избие с контрабанда на цигари или наркотици", подчерта Петков.

По думите му контрабандата на цигари в момента е над 50%, а служебното правителство се е опозорила с назначаването на Ваньо Танов за шеф на митниците.

Румен Петков коментира служебния министър на отбраната Велизар Шаламанов, чийто коментари за ситуацията в Украйна нажежиха политическите страсти у нас.

„Не съм убеден, че абсолютната неадекватност на военния министър няма да повлияе върху цената на реакторите в АЕЦ "Козлодуй" и цената на ядреното гориво", заяви той и отбеляза, че сме зависими от собствените си потребности и това не прави нашата зависимост уязвимост.

Той смята, че имаме нужда от "Южен поток" не само заради няколкото хиляди работни места и инвестициите, а проектът означава национална и енергийна сигурност.