Картини спасиха живота на художник
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Септември 2014 19:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Картини спасиха живота на художник

/КРОСС/ Картини спасиха живота на художник. Повече от десет години български живописец чака трансплантация на бъбрек. Успява да я осигури благодарение на платната си. След успешната операция се е заел на свой ред помага на други хора, които се нуждаят от лечение, предава Нова телевизия.

„Розовият град" нарича изложбата си художникът Димитър Анастасов. Посвещава я на лекарите, които правят трансплантацията му във френския град Тулуза.

След неуспешна трансплантация на бъбрек в Пакистан 56-годишният мъж живее десет години на хемодиализа. Признава, че рисуването му е помагало, за да оцелее през тези тежки години.

След множество свои изложби и на приятели, Димитър успява да събере част от средствата за операция. Другите отпуска Комисията за лечение в чужбина. Художникът е оптимист, че много скоро и у нас ще бъде решен проблемът с лисата на трансплантации.

Сега Димитър помага на тези, които имат нужда от лечение. Най-важното, коети им казва, е никога да не губят надежда. Една от любимите картини на художника от цикъла за розовия град е улицата на цветята.