Гимназисти от Търговище ще учат в "Холивуд" и "Париж"
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Септември 2014 21:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гимназисти от Търговище ще учат в "Холивуд" и "Париж"

/КРОСС/ Гимназисти от Търговище се учат, потопени в атмосферата на най-големите световни градове като Рим, Мадрид, Париж, Лос Анжелис, Ню Йорк, Лондон и Виена. Седем класни стаи, оборудвани с нестандартни мебели и аранжирани в стила на съответните мегаполиси, ще посрещнат учениците от СОУ „Проф. Никола Маринов" на 15 септември.

В момента помещенията още се доизпипват, а през октомври ще е налице и компютърната техника за тях. За всеки учител е поръчан преносим компютър лаптоп, а учениците ще учат на таблети. Във всеки кабинет има по един голям фототапет на цяла стена с изглед от съответния град. В зала „Рим" е показан Колизеумът, в зала „Париж" - Айфеловата кула, зала „Лос Анджелис" пренася в Холивуд и сбъднатата американска мечта, в зала „Лондон" пейзажът е от мостовете над Темза и Биг Бен и пр. Масите и чиновете са с нестандартни, но удобни форми, пише "Преса".

В училището, което със своите 1300 ученици и 56 паралелки е най-голямото в Търговищка област, наричат нововъдението киберцентър. Изграждането му се финансира с 200 хиляди лева, спечелени в конкурса „Училище на бъдещето" на фондацията „Америка за България". С малка промяна в първоначалния проект се оборудва и зала „България".

Конкурсът има за цел да подобри образователната среда в общинските и държавните училища в България, като насърчава използването на съвременни методи на преподаване и нови технологии в класната стая.

Снимка: Преса