Триизмерен образ на Борисов и мобилно приложение с негова реч в кампанията на ГЕРБ
Секция: ПОЛИТИКА
03 Септември 2014 13:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Триизмерен образ на Борисов и мобилно приложение с негова реч в кампанията на ГЕРБ

/КРОСС/В предизборната кампания за предсрочния парламентарен вот ГЕРБ ще използва мобилни приложения и триизмерни информационни материали. Това обявиха от партията на пресконференция днес.

ГЕРБ е първата българска политическа сила, която залага на интерактивни материали в кампанията, обяви на пресконференция днес председателят на предизборния щаб и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. Заместникът му Елен Герджиков посочи, че партията ще разчита на интерактивна кампания, с която се надява да достигне до много избиратели и да провокира младите, модерни, образовани хора да гласуват.

На пресконференцията от щаба представиха триизмерен плакат с лика на лидера на партията Бойко Борисов. Когато избирателят се мести пред плаката, погледът на Борисов го следва през цялото време.

Представено беше и мобилно приложение, което при сканиране на плакатите със смартфон показва видеоклип с реч на Борисов от последния конгрес на ГЕРБ. "Десет процента плосък данък, връщане на ДДС в 7-дневен срок, работа, работа, работа", обещава Борисов в клипа, но от щаба уточниха, че клиповете ще се сменят при всяко сканиране.

Герджиков обяви и че ГЕРБ започва кампания за повишаване на избирателната активност с печатни материали и в социалните мрежи. Девизът й е "Гласувай - спаси България" и според него тя трябвало само да започне от ГЕРБ и да бъде подета от гражданското общество и медиите.

"Една от основните цели на ГЕРБ е достигането на висок резултат. Той е много важен в тази ситуация, защото целта след тези избори е да има стабилно управление. Единствено то и ясната отговорност са единственият начин, по който може да се излезе от блатото и безпътицата", каза той и добави, че от партията ще се борят за рекордна избирателна активност, по-голяма от тази през 2009 г. - над 60%.

Партията ще открие кампанията си в неделя в спортната зала "Арена Армеец" в София - една от гордостите на управлението на ГЕРБ.