Предстоящи събития в страната за утре, 4 септември
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Септември 2014 21:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за утре, 4 септември

/КРОСС/ Президентът Росен Плевнелиев ще участва в Срещата на високо равнище на НАТО, която ще се проведе в Уелс на 4 и 5 септември. Сред темите, които ще се обсъждат в рамките на форума ще бъдат обсъдена ситуацията и мерките в отговор на кризата в Украйна и участието на НАТО в Афганистан, след приключването на мисията на ISAF в края на 2014 г. Във водената от президента делегация са министърът на отбраната Велизар Шаламанов и министърът на външните работи Даниел Митов.

Брюксел
Вицепремиерът Екатерина Захариева ще се срещне с еврокомисаря по регионална политика Йоханес Хан в Брюксел. По време на визитата Захариева ще бъде придружавана от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова. По време на срещата ще бъде обсъдено текущото изпълнение на Оперативна програма „Регионално развитие" и Оперативна програма „Околна среда" и ще бъдат представени предприетите действия от страна на Управляващите органи за отблокиране на спрените по част от програмите средства. В рамките на разговора се очаква да бъде дискутирана също и подготовката за следващия програмен период.

Пловдив
От 10.00 часа в министърът на земеделието и храните Васил Грудев ще открие Третия международен форум на производителите на ориенталски тютюн в хотел „Тримонциум". Форумът се организира от Международната асоциация на тютюнопроизводителите.

Козлодуй
От 17.00 часа служебният министър на икономиката и енергетиката Васил Щонов ще участва в тържественото събрание по случай 40-годишнината от откриването на първата на Балканите атомна електроцентрала. Събитието ще се състои в Дома на енергетика при АЕЦ „Козлодуй".

София
От 9.30 часа в сградата на Министерски съвет ще се проведе заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество под председателството на вицепремиера Йордан Христосков. Ще бъдат обсъдени промени в Наредбата за условията и реда за извършване на посредническа дейност по наемане на работа. По време на заседанието ще бъде представена информация за състоянието на държавния бюджет, както и на сектор „Енергетика".

Казанлък
От 11.30 часа министърът на образованието и науката в служебното доц. Румяна Коларова ще даде пресконференция в конферентната зала на хотелски комплекс „Зорница". От 12.00 часа министър Коларова ще проведе среща с кмета на община Казанлък Галина Стоянова в сградата на Общината.

София
От 11.00 часа представители на Министерството на регионалното развитие ще представят разработения електронен регистър на заинтересованите групи, както и инструменти за промотиране на политиките на министерството, свързани с информационната стратегия за регионално, общинско и градско управление. Събитието ще се състои в сградата на EAST PARK TRADE CENTER на бул. „Никола Вапцаров" 53 А.

София
От 10.00 часа Софийски апелативен съд ще гледа мярката за неотклонение на Радослав Колев. Колев е обвинен за това, че е с особена жестокост е убил Румен Шопов, компютърен специалист в данъчната служба в столичния район "Сердика".

София
От 10.30 в зала 3 на хотел „Радисън" коалиция „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" ще даде пресконференция . На нея лидерите на коалицията ще представят кандидатите за народни представители в листите на 23, 24, 25 и 26 многомандатни избирателни райони - София - град и София - област. Съпредседателите на коалиция „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" Валери Симеонов и Красимир Каракачанов ще коментират и актуални обществено-политически теми.

София
От 12.00 часа Експерти на ПП ГЕРБ ще представят основните акценти от предизборната програма на партията на пресконференция в централата на партията.

Плевен
От 12.00 часа председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов ще открие нов общински плувен комплекс. Събитието ще се състои в двора на СОУ „Иван Вазов" и в него ще вземат участие още водачът на кандидат-депутатската листа на ГЕРБ за област Плевен Цецка Цачева, както и кметът на Община Плевен доц. д-р Димитър Стойков.

София
От 13.00 часа АБВ - Младежи организира хепънинг на ул. „Шипка" 1 в градинката срещу Националната художествена галерия в столицата. На събитието младежите на политическата формация ще представят инициативите си в рамките на предизборната кампания за 43-то Народно събрание - „Селфи бум" и „Искате ли смях - правете като тях!".

София
Лидерът на РЗС Яне Янев ще се срещне с вътрешния министър Йордан Бакалов. На срещата се предвижда юристите от правния отдел на РЗС да представят на министъра конкретни факти и данни, както за новите механизми и схеми за купуване на гласове така и за конкретни населени места и търговци на гласове в тях.

Видин
От 18.00 часа ПП ГЕРБ ще представи своята кандидат-депутатска листа за 5 МИР -Видин за предстоящите парламентарни избори на 5 октомври на пресконференция в регионалния пресклуб на БТА във Видин. На представянето ще бъде и водачът на листата Ивайло Московски, бивш транспортен министър.

София
От 09.00 часа Центърът за изследване на демокрацията и Университетът в Шефийлд ще представят резултати от научно-изследователската си работа в областта на скритата икономика в България, Хърватия и Македония. Международната научна конференция ще се проведе в сградата на Център за изследване на демокрацията на ул. „Александър Жендов" №5.

Пловдив
От 10.00 часа в хотел „Новотел" ще се проведе втора работна среща на българския бизнес с турската Асоциация на балканските и румелийските индустриалци и бизнесмени (BALKANSİAD). По време на събитието ще бъдат дискутирани възможностите за търговия между двете страни и създаването на връзки между компаниите, работещи в различни бизнес сектори.

София
От 13.00 часа официално ще бъде открит III есенен форум на директорите в системата на образованието в СПА хотел „Царско село". Форумът ще се проведе на 4 и 5 септември и ще бъде под мотото „Управление и развитие на образователната институция в контекста на новия програмен период". На събитието ще присъстват официални гости от Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Столична Община, Съюза на работодателите в системата на народната просвета, Регионални инспекторати по образованието, Центъра за контрол и оценка на качеството на училищното образование.

Гурково
От 17.45 на площад "Освобождение" тържествено ще бъде открит паметник на генерал Йосиф Гурко. Събитието се провежда в в рамките на празнуването на 40-годишнина от обявяването на Гурково за град.