Кадиров към терористите от „Ислямска държава”: Ще ви унищожим!
Секция: Русия
04 Септември 2014 09:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кадиров към терористите от „Ислямска държава”: Ще ви унищожим!

/КРОСС/ Президентът на Чеченска Република Рамзан Кадиров не закъсня с отговора си на заплахите към руския президент Владимир Путин от страна на ислямистите от групировката „Ислямска държава" (бивша "Ислямска държава в Ирак и Левант"), които са публикували видеозапис, в който заплашват руския президент Владимир Путин, да започнат ислямска война в Чечения и Кавказ, предаде lifenews.

Кадиров заяви, че е готов да отвърне грубо на екстремистите от „Ислямска държава" в отговор на заплахите им към президента Путин.

„Това са хора, които нямат абсолютно никакво отношение към традиционния ислям. Знам как им промиват мозъците и това, което четат и следват не е истинския Ислям. Никъде в Корана не пише това, което те приказват и правят. В Корана не пише, че в името на Алах трябва да се убиват невинни хора, деца, жени, да се изтезават хора, да се унищожават села и градове", категоричен е чеченския президент.

„Чечения е преживяла първата кампания и втората, а трета няма да има! Ние знаем какво е тероризъм, поради което няма да допуснем подобни неща отново да се случат в нашата република и в цяла Русия. Тези хора от видеото нека само да опитат да ни атакуват, ние ще ги унищожим много преди да направят това. Ще го направим не в Чечения, не в Кавказ, не в Русия, а там откъдето изпращат тези послания. Уверявам всеки, на който дори му е минава мисълта да заплаши Русия, че нашият отговор ще е суров.Няма да дадем дори възможност да тръгнат към Кавказ, а ще ги унищожим там, където се намират. Ние сме воювали с терористи и знаем как се прави това. Няма да ги чакаме да седнат зад пулта за управление на самолета, а ще бъдат изпратени там, където в момента гният техните братя терористи Хатаб, Абу Валид и други посланици от Запада", заяви чеченския президент.

Също така, Рамзан Кадиров поясни, че в Руската Федерация има достойни мъже, които са готови да изпълняват всякакви нареждания и да „пречупят гръбнака на врага в неговото собствено леговище, без значение къде се намира то".

„Ние в Кавказ и като цяло, в Руската Федерация не искаме война, не искаме повече жертви и конфликти. Ние обичаме живота и се радваме на него. Живеем мирно всичките кавказки народи и няма да позволим някой да ни го отнеме", категоричен бе Кадиров.

Напомняме, че в нощта срещу 3 септември в интеренет се появи видео с послание към руския президент Владимир Путин, в което сирийски терористи заплашват Русия с нападение на Чечения и целия Кавказ, с цел те да ги „освободят" в „името на Алах". В записа има превод с титри на руски език, а на моменти се чуват коментари на руски език.