Napoli Pizza Village продължава до неделя
Секция: ЛЮБОПИТНО
04 Септември 2014 19:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Napoli Pizza Village продължава до неделя

/КРОСС/ Всичко, което човек иска да знае за пицата, може да научи в рамките на инициатива „Селце на пицата в Неапол". Там до неделя неаполитанци и туристи могат да похапнат от емблематичното ястие на града, приготвено от pizzaioli - специалисти по приготвяне на пица, и от майстори-готвачи, и да посетят курсове за приготвяне на пица.

Пица „Маргарита", приготвена с домати, моцарела и босилек, т.е. с цветовете на италианското знаме, се е появила през XIX век в района на Неапол.

Неаполитански специалист по приготвяне на пици, някой си Рафаеле, създал прочутата „Маргарита" в чест на Маргарита Савойска - кралицата на Италия от 1878 до 1900 г., заяви неговият колега Лело Манети и допълни, че пицата има по-древен произход, който трябва да се търси в Китай.

50 пицарии от целия свят, 170 пицайоли и десетина майстори-готвачи от Италия участват в четвъртото издание на инициатива.

Организатор е Асоциацията на неаполитанските специалисти по приготвяне на пица.

Очаква се на събитието, което е до неделя, да се съберат около половин милион души.

В рамките на инициативата се състоя конкурс за най-добър специалист по приготвяне на пица в света. Надпреварата бе спечелена от 28-годишен неаполитанец след японска и китайска доминация в предишните й издания.