Порой удави Бургас и Поморие, 50 души блокирани на остров Св. Анастасия
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Септември 2014 14:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Порой удави Бургас и Поморие, 50 души блокирани на остров Св. Анастасия

/КРОСС/Порой удави Поморие и Бургас днес по обед. 50 души са блокирани на остров Св. Анастасия. Има десетки наводнени приземни етажи в Бургас, цяла улица е наводнена в Поморие.

Облакът първо се изсипа над Поморие и премина през Сарафово и Бургас, разказа пред "24 часа" комисар Васил Василев, директор на Областната противопожарна служба.

Непрекъснато получаваме сигнали чрез тел. 112 за наводнени приземни помещение. Те са стотици за цялата Бургаска област. В Бургас между наводнените държавни сгради са тези на общината и областната администрация, митницата, няколко детски градини в к-с Славейков, каза още Василев.

Бедстващи хора няма, но има десетки аварирали коли, като най-критични са улиците около гарата и пристанището. Наводнен е и подлеза на Операта.

 

 

„Това са най-проблемните места, знаем си ги, работим по отводняването", каза още комисар Василев.

 

 

От Общината пък казаха, че няма опасност за 50-те туристи, останали блокирани на острова. Те обаче ще изчакат докато бъде организирано връщането им обратно в Бургас.

Дъжд продължава да вали и в момента в Бургас, той ту намалява, ту се усилва.

Около 14 ч. валежът отново се превърна в порой.

От общината предупреждават гражданите да не излизат навън, ако не им се налага спешно.

Отсечката от главен път Бургас - Созопол е затворена от пътен участък кв. "Крайморие" до Черноморец, поради обилен дъжд и прииждане на речен поток в района на парк "Росенец", съобщиха от ОД на МВР - Бургас. Образувала се е двуметрова непреодолима водна преграда, в който попада и четирите ленти от главния път. Движението в двете посоки е блокирано, като е образувана автомобилна колона от и за Бургас.

Автомобилите от Бургас за Созопол се връщат обратно, но могат да изберат обходен маршрут с. Маринка - с. Ясна поляна - Приморско - Созопол. Автомобилите в обратна посока от Созопол към Бургас се спират на разклона за Черноморец и се връщат обратно. Към момента един противопожарен автомобил от РСПБЗН - Созопол отводнява на място, като се очаква във възможно най-скоро време трафикът да се възстанови в нормален ритъм.