Жители на Лъки поискаха от Миков рехабилитация на пътя до Югово
Секция: ПОЛИТИКА
15 Септември 2014 10:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Жители на Лъки поискаха от Миков рехабилитация на пътя до Югово

/КРОСС/ Поройният дъжд не попречи на десетки жители на Лъки да посрещнат председателя на НС на БСП Михаил Миков в града. На Кръстовден Миков и водачите на листите на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за Пловдив и областта Георги Търновалийски и Димитър Дъбов обсъдиха поетите през 2013г ангажименти и свършеното от левицата в последната година. „Струваше си да участваме в управлението, защото дадохме посока на страната в социално отношение. Върнахме преизчисляването на пенсиите, увеличихме помощите за дете. Да, ще кажете, малко е, но ако бе увеличавано три години поред, ситуацията щеше да е различна", категоричен бе той. 

Местните споделиха притесненията си, че за 10 години Лъки се е обезлюдило. „Какво ще правим с демографския срив? Селата ни са по 30- 40 човека. Безработица няма, работят две предприятия, но младите не остават в общината. Това е национален въпрос", казаха те и припомниха, че преди години в общината са живели 10 хиляди души, а днес - около 2 хиляди.
Миков обясни, че се прави необходимото, парите на държавата се разпределят вече и за малките общини, а не само за софийското метро и за магистралите. „БСП каза „Не" и дадохме пари и за малките населени места", поясни той и допълни, че в ангажиментите на левицата са продължаване на публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите", ефективни инвестиции във водоснабдяването на населените места за намаляване на загубите на питейна вода. „Ще работим и за ускоряване на поддръжката и рехабилитацията на републиканската и общинската пътна инфраструктура със средства от програми и от републиканския бюджет", каза председателят на БСП.
Жителите на Лъки поискаха конкретен ангажимент от водача на листата Димитър Дъбов - да се рехабилитира пътят Югово - Лъки. Те уточниха, че това е проект, който вече 20 години се бави, а пътят е в окаяно състояние. „Само този въпрос да се реши, това ще е печелившо за общината. Това са 15 километра, които ни свързват със света", коментираха хората.
„Благодарни сме, че дойдохте при нас. Председател на БСП от много години не е стъпвал в нашата община", радваха се жителите на Лъки. „И най-малкото село, най-малкия град са важни, важни са заради хората в тях. Всеки един от вас е ценен", заключи Михаил Миков.