Самоков е най-четящият град в България
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Септември 2014 10:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Самоков е най-четящият град в България

/КРОСС/ Повече от 10 хиляди деца се включиха в „Забавното лятно четене". Финалът на кампанията бе поставен на 14 септември в столичния книжен център „Гринуич", където бяха раздадени наградите на победителите. Крум Гледжарски, ръководител „Управление на качеството" в ЧЕЗ Разпределение България връчи отличието за най-четящ град на Самоков.

„Радвам, че тази година наградата отива в Самоков, град с вековни традиции в развитието на културата и просветата по нашите земи. Използвам случая да поздравя учениците, които от 15-ти септември тръгват на училище и да им пожелая здраве, високи оценки и още много прочетени книги. Ние в ЧЕЗ ще продължим да подкрепяме полезни и дългосрочни инициативи за образованието и здравето на младите хора.", каза Крум Гледжарски, ръководител „Управление на качеството" в ЧЕЗ Разпределение България.

За четвърта година ЧЕЗ е генерален спонсор на кампанията за насърчаване на четенето. Инициативата се реализира от детския портал Az-deteto.bg съвместно със Столична библиотека. Грижата за развитието на младите хора и здравословния начин на живот и тяхното образование са приоритети в политиката на ЧЕЗ за корпоративна и социална отговорност. Компанията ежегодно подкрепя редица детски инициативи - конкурси, състезания за талантливи деца, включително и детски спортни прояви - в областите хокей, шахмат, триатлон и плуване. От 2014 г. ЧЕЗ стартира образователна кампания „За децата и енергията" сред ученици от началните училища в Западна България, чиято цел е да информира децата за начините за разумно и безопасно използване на електроенергията в ежедневието.

Цялостна информация за политиката на ЧЕЗ за грижа към децата може да бъде намерена на микросайта на ЧЕЗ „Инвестираме в България" на адрес investiramevbulgaria.com.