БСП призовава с червени карамфили за повече внимание на пътя
Секция: ПОЛИТИКА
15 Септември 2014 13:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БСП призовава с червени карамфили за повече внимание на пътя

/КРОСС/ Водачът на листата на „БСП лява България" в 23 МИР София Жельо Бойчев и младежите от БСП отбелязаха първия учебен ден на пешеходна пътека в центъра на столицата.

„Да пазим децата на пътя!", призоваха кандидатът за депутат, неговите колеги Стоян Мирчев и Георги Свиленски и младежите от столичната организация. Облечени в червени фланелки, малко след 8 ч. младежите пресякоха бул. „Васил Левски" на пешеходната пътека при Софийския университет и поставиха карамфили на ръба на тротоара в памет на загиналите в катастрофи деца.

Целта на нетрадиционния начин за отбелязване на първия учебен ден е да привлече вниманието на обществеността към проблема с безразсъдството на пътя, жертва на което много често са деца. С тази акция червените активисти призоваха шофьорите за повече внимание на волана.

Инициативата на кандидатите за народни представители и младежите в БСП беше по повод обявената миналата седмица най-нова официална статистика за жертвите на пътя. Според нея броят на загиналите в катастрофи през тази година до момента е с 43 повече в сравнение със същия период на 2013 година. Черната статистика показа, че от 1 януари досега жертвите са 435 души, 20 от които са деца.

С мълчаливата инициатива за поставяне на карамфили на пешеходната пътека Жельо Бойчев, Стоян Мирчев и Георги Свиленски се присъединиха към обявената от Охранителна полиция акция за превенция на децата на пътя по повод началото на учебната година. Тя започна на 13 септември и ще продължи до 31 октомври.