Здравното министерство иска повече свои представители в Комисията по прозрачност
Секция: Здраве
15 Септември 2014 15:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Здравното министерство иска повече свои представители в Комисията по прозрачност

/КРОСС/ Здравното министерство поиска да увеличи своите представители в Комисията по прозрачност, която се занимава с лекарствената политика. В свое предложение от ведомството посочват, че представителите им в комисията трябва да бъдат четирима, а не трима, както е в момента.
Планира се още да се увеличат от двама на трима и експертите от Изпълнителната агенция по лекарствата, които влизат в състава на комисията.
От Здравното министерство се мотивират с факта, че естеството на работа на комисията изисква преглед и юридически анализ на всички жалби и документи, свързани с лекарствата.
С увеличаване на представителите на министерството се очаква да се постигне по-добра организация и да се оптимизира работата на комисията, твърди служебният здравен министър д-р Мирослав Ненков.
Към момента в състава на Комисията по прозрачност, освен представители на ведомството и на агенцията по лекарствата, влизат и представители на Здравната каса, на съсловни и на пациентски организации, както и на фармацевтите, съобщи Дарик.