Предстоящи събития в страната за утре, 16 септември
Секция: Предстоящи събития
15 Септември 2014 21:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за утре, 16 септември

***
София /КРОСС/ От 10.00 часа министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов и главният изпълнителен директор на GLOBUL Стайн Ерик Велан ще подпишат споразумение за сътрудничество в заседателната зала на вътрешното ведомство.На церемонията ще присъства Н. Пр. Гюру Катарина Викьор, посланик на Кралство Норвегия в България.

***
София /КРОСС/ От 10.00 часа министърът на културата доц. д-р Мартин Иванов ще запознае представителите на медиите със състоянието на хранилищата на Българската национална филмотека в кв. Бояна, които не са били ремонтирани и модернизирани от дълги години поради липса на средства - спирка "Фохар АД" на ул. „Кумата"№ 68 в София, кв. Бояна. В инспекцията на хранилищата на ул. „Кумата"68, в които се съхранява голяма и ценна част от аудио-визуалното наследство на страната ни, ще участва и директорът на Българската национална филмотека Антония Ковачева.

***
София /КРОСС/ От 10.00 часа 29 състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Илко Радев. Радев е обвинен за убийство извършено при превишаване на пределите на неизбежната отбрана.

***
София /КРОСС/ От 09.00 часа Центърът за електронно обучение на Софийски университет ще открие Ден на отворените врати, на който ще бъдат демонстрирани постиженията на младите изследователи от Докторантското училище в областта на педагогическите изследвания и електронното обучение.

***
София /КРОСС/ От 11.00 часа ще проведе двадесето поредно издание на Европейско изложение „Отворени врати за образование в чужбина" - Кандидатстудентска кампания 2015 на адрес пл. „Св. Неделя" 4, ет. 5.

***
София /КРОСС/ От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА на бул. "Цариградско шосе" 49 ще се проведе пресконференция по повод въвеждането на европейска система за управление на учебната дейност в театрален колеж "Любен Гройс".

***
София /КРОСС/ От 12.15 часа в зала „Роял 1" на хотел „Шератон" ще се проведе пресконференция на Асоциация на индустриалния капитал в България.

***
София /КРОСС/ От 18.30 часа в Червената къща ще се проведе дискусия на тема „Енергетика и климат", организирана от „Сдружение за изследователски практики".

***
София /КРОСС/ В 19.15 в Зала 3 на НДК ще бъде официално открит осмия международен ФЕСТИВАЛ ЗА УЛИЧЕН И КУКЛЕН ТЕАТЪР "SOFIA PUPPET FAIR 2014", чийто домакин е Столичнит куклен театър.

***
София /КРОСС/ В 11.00 часа водачът на листата на ПП ГЕРБ за 23 МИР Александър Ненков ще проведе среща с колектива на 15-ти Диагностично консултативен център в София, намиращ се на ул."Никола Габровски"№ 20.

***
София /КРОСС/ В 16.00 часа водачът на листата на ПП ГЕРБ за 24 МИР Румяна Бъчварова ще разговаря със столичани на открита приемна, разположена пред Народния театър.

***
София /КРОСС/ От 16.00 до 19.00 часа кандидатите за народни представители от ПП ГЕРБ за 25 МИР Станислав Иванов и Димитър Тодоранов ще представят основните приоритети от управленската програма на партията на открита приемна за граждани, разположена на бул."Монтевидео"98 (пред „Фантастико").

***
Тополовград /КРОСС/В 12.45 часа вицепремиерът и министър на регионалното развитие и на инвестиционното проектиране Екатерина Захариева и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров ще проверят строителните дейности на автомагистрала „Марица". Инспекцията на ще започне при краят на лот 2 от АМ „Марица" и началото на готовият участък от магистралата, при пътен възел „Тополовград"

***
Враца София /КРОСС/ От 10.00 часа в сградата на ОД МВР ще се проведе тържество по награждаването на служителите от МВР и на доброволците участвали в спасителните действия в гр. Мизия.

***
Бургас /КРОСС/ От 11.00 часа община Бургас ще представи на пресконференция събитията, включени в Европейска седмица на мобилността 2014 година, ще продължи от 16 до 22 септември. Пресконференцията ще се състои в Заседателната зала на Община Бургас. На събитието ще бъдат обявени и нови за Бургас придобивки.

***
Пловдив /КРОСС/ От 09.30 ще бъдат открити традиционните българо-германски консултационни дни по пенсионни въпроси, които се организират от Националния осигурителен институт и Германското пенсионно осигуряване, като домакин е териториалното поделение на НОИ в града. Консултациите ще се проведат до 18 септември.

***
Русе /КРОСС/ От 10.00 часа Българската академия на науките и изкуствата и Организационен комитет по посещението на акад. проф. д-р Самуил Рефетов от Университета в Чикаго, САЩ в родния му град организират пресконференция в Конферентната зала на Гранд-хотел „Рига".

***
Перник /КРОСС/ От 10.00 часа лидерът на АБВ Георги Първанов ще проведе среща с Управителния съвет и актива състезатели на волейболен клуб „Миньор"- Перник. Събитието ще се състои в спортна зала „Борис Гюдеров".

***
Пловдив /КРОСС/ От 11.30 Градският съвет на БСП в Пловдив ще даде брифинг във връзка с масовите уволнения във „ВиК-Пловдив" ЕООД във фронт офиса на Главната улица в Пловдив.

***
Русе /КРОСС/ От 13.00 часа ПП Република БГ ще представи листата си на пресконференция в залата на Хотел "Вега".

***
Стара Загора /КРОСС/ От 14.00 часа лидерът на АБВ Георги Първанов ще проведе среща с членове и симпатизанти на АБВ в Стара Загора. Събитието ще се проведе в зала 1 на комплекс „Верея", разположен на бул. „Цар Симеон Велики".

***
Видин /КРОСС/ От 14.30 часа в катедралния храм "Свети Димитър" ще се извърши празничен водосвет за успех на „Патриотичния фронт НФСБ и ВМРО" в предстоящите предсрочни парламентарни избори на 5 октомври 2014 година.

***
Раднево /КРОСС/ От 18.00 часа лидерът на АБВ Георги Първанов ще вземе участие в представянето на листата на Коалиция АБВ за 27 МИР в град Раднево. Събитието ще се проведе в залата на Общинския център на културата „Нончо Воденичаров". То ще бъде последвано от концерт с участието на Тони Димитрова.