Янкова към учителите: Всички политици ви дължим извинение
Секция: ПОЛИТИКА
15 Септември 2014 21:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Янкова към учителите: Всички политици ви дължим извинение

/КРОСС/ Учителите ветерани от Смолян учредиха свой клуб след края на първия учебен ден. Домакин на събитието бе Дора Янкова, водач на листата на „БСП-лява България" в област Смолян.
Вие сте мъдростта на града и сте дали на родопчани най-ценното - просвещението, каза Дора Янкова. „Добре е в разединеното ни общество да има общи цели. Аз знам, че за последните 25 години за вас имаше и огорчения, и несбъднати мечти. Днес всички политици ви дължим извинение", заяви още водачът на социалистическата листа. Тя припомни, че когато е преподавала, е успяла да усети какво е да си учител и да получиш любовта на децата и уважението на колегите. Смолян има нужда от клуб на образователните дейци, каквито сте вие, каза Янкова.
Председателката на новия клуб Златка Рашева подчерта: „Ние трябва да бъдем обединителен център на патриотичните и хуманни ценности, а нашето верую е любов и уважение". Научно-изследователска, художествено-творческа и спортно-туристическа ще е дейността на клуба. Учителите благодариха за подкрепата, която им е оказвала и продължава да оказва Янкова.

Група прекрасни момичета и момчета - ученици на Мариана Карънлъкова, Розета Субашиева и Здравко Субашиев поздравиха с песни и с инструментални изпълнения достойните учители.
Днес, когато се е родил Хайтов, съм щастлива да ви поканя на първото представление на родопския театър на 20-и септември. Драматичният театър „Николай Хайтов"възкръсна благодарение на усилията на Дора Янкова, след като бе закрит от тогавашния министър Вежди Рашидов.