Председателят на БТПП проведе срещи с международни организации
Секция: ИКОНОМИКА
16 Септември 2014 12:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Председателят на БТПП проведе срещи с международни организации

/КРОСС/ В рамките на срещата на работодателските организации от Европа и Централна Азия на 11 и 12 септември във Варшава, на която българските работодатели бяха представлявани от председателя на БТПП Цветан Симеонов, особено внимание бе обърнато на необходимостта от по-нататъшно фокусиране на Международната организация на работодателите /МОР/ към най-важните въпроси на икономическата среда, на по-активна работа и включването на организациите - членки на МОР в изпълнението на функцията на организацията.

В рамките на посещението си във Варшава председателят на БТПП проведе серия от срещи с представители на международни организации и партньори.
Цветан Симеонов разговаря с новоназначения регионален директор за Европа и Централна Азия на Международната организация на труда /МОТ/ Хайнц Колер и представи последното развитие на индустриалните отношения в България.

Отличното сътрудничество на БТПП с Посолството на Полша в София и важната роля на досегашния посланик Н.Пр. Лешек Хенсел бе тема на разговор със зам.-министърът на външните работи на Полша Катаржина Кацперчук. Обсъдени бяха и двустранните търговско-икономически отношения.

На среща между представителите от Конфедерацията на норвежките работодатели - Хенрик Мунте и Торил Ридерволд, и Цветан Симеонов бяха коментирани виждания по успешно приключващия съвместен проект TRUST, изпълняван от БТПП. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Фонда за достойни условия на труд и тристранен диалог в рамките на Норвежкия финансов механизъм 2009-2014г.

В рамките на визитата Цветан Симеонов проведе и среща с Ханс-Петер Кльос, изпълнителен директор на Колонския институт за икономически изследвания.

След приключване на традиционната среща във Варшава на работодателските организации от Европа и Централна Азия пред БТПП остана задачата - повишаване ангажираността й към инициативите на МОР, както и представянето на мрежите от интернационални компании GIRN, GOSH и GAN, с цел засилване на синергията между организациите, членуващи в МОР.