Близнашки: Предаването на Василев може да доведе до по-бърза развръзка на случая с КТБ
Секция: ПОЛИТИКА
16 Септември 2014 21:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Близнашки: Предаването на Василев може да доведе до по-бърза развръзка на случая с КТБ

София /КРОСС/ Служебният премиер Георги Близнашки коментира новината, че банкерът Цветан Василев се е предал на сръбската полиция. Според него това ще ускори процеса по разрешаване на казуса с банката.
"Знаете, че и аз го призовах да направи нещо такова, т.е. да се яви в България и да съдейства на правосъдието. Така може да се ускорят и проверките в банката, и да се облекчи одитът, и в крайна сметка да се стигне до една по-бърза развръзка", каза той.
Служебният премиер заяви, че е важно акционерите на банката да помогнат в тази ситуация. Той коментира и как е научил новината.
"Научих и аз новината като всички останали - от средствата за масова информация. Така че, тук на дневен ред са действията на Главна прокуратура, разбира се. В тази фаза отговорността за събитията в КТБ изцяло пада върху Управителния съвет на БНБ. Ние като изпълнителна власт се придържаме стриктно към зкаона. Правят се много опити да бъдем въвлечени преждевременно. Това би било груба грешка и аз смятам, че единственото възможно решение е в рамките на закона и на основата на закона", подчерта той.
Служебният премиер Георги Близнашки беше гост на честването на 7-ата годишнина на Радио "София".