Туристическият бранш излиза на протест
Секция: Туризъм
17 Септември 2014 08:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Туристическият бранш излиза на протест

/КРОСС/Хотелиери и представители на туристическия бранш ще проведат протестен митинг на входа на град Ахелой, за да привлекат вниманието на държавната и местната власт към нерешените с години проблеми в туризма. От Съюза на собствениците в Слънчев бряг за поредна година настояват за обособяване на националните курорти в самостоятелни административни единици.

Заради недовършеното разширение на пътя Бургас - Слънчев бряг и огромните задръствания в района на Ахелой и това лято, представителите на туристическия бранш са избрали да протестират на входа на курортното селище. Да се създаде „Туристическа полиция" и да се преразгледа визовата политика на страната ни са част от исканията на хотелиерите, каза председателят на „Съюза на собствениците в Слънчев бряг" Елена Иванова:

Мотото ще бъде обособяване на Министерство на туризма в следващото управление, защото считаме, че това министерство би решило много от проблемите, които в момента никое министерство не се ангажира да решава. Второто е обособяване на националните курорти. Това е тема, която ние от доста време поставяме на вниманието на политиците и управляващите. Ние ще продължим да настояваме за тяхното обособяване, за особен статут, за особена грижа, за участие на държавата при развитието на тези курорти, защото останалото е хаотично развитие, както виждаме.