„Топло сърце” за Мизия
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Септември 2014 16:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Топло сърце” за Мизия

София /КРОСС/ Утре, 18 септември 2014 г. в 10:00 ч. пред Общината на град Мизия ще стартира благотворителната хуманитарна акция в помощ на пострадалите от наводненията в Мизия. „Топло сърце", част от инициативата „Направи добро 5775" .
Благотворителната хуманитарна акция „Топло сърце" се организира от Посолството на Израел в София в партньорство с Организация на евреите в България „Шалом" и Български Червен кръст, с подкрепата на Министерство на външните работи на Държавата Израел, много институции, български и израелски фирми.
Благотворителната акция в Мизия е първото събитие от Инициативата „Направи добро 5775". По време на акцията специалисти от УМБАЛ „Александровска" и ОЕБ „Шалом" ще направят безплатни офталмологични прегледи на деца и възрастни на 18-ти септември 2014 г. в Мизия. Всички нуждаещи се корекция на зрението ще получат безплатно очила.

По време на акцията ще бъдат предоставени материали за почистване и дезинфекция, хранителни продукти, безалкохолни напитки и минерална вода, здравни услуги - медицински прегледи от лекари - специалисти от болница „Медлайн". Децата ще получат пакети с учебни помагала,лакомства и млечни продукти.

Делегация от израелски специалисти - лекари и психолози ще поведат семинар и ще споделят успешни практики за преодоляване на последствията от инциденти и посттравматичните последици от тях, ще окажат практическа помощ на терен на деца, родители и възпитатели.

В рамките на благотворителната кампания ще бъдат ремонтирани: ОУ „Цанко Церковски" и двете детски градини, пострадали от наводнението.