Световната организация по туризъм ще разработи плана за развитието на туризма у нас до 2030 г.
Секция: Туризъм
17 Септември 2014 21:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Световната организация по туризъм ще разработи плана за развитието на туризма у нас до 2030 г.

София /КРОСС/ Генералният секретар на Световната организация по туризъм Талеб Рифай е планирал две събития, свързани с развитието на българския туризъм, за които е уведомил с писмо ресорния заместник-министър Бранимир Ботев. Г-н Рифай е останал с чудесни впечатления от посещението си в България и от приетата стратегия за развитието на туризма у нас до 2030-та година, съобщи още Бранимир Ботев.
Световната организация по туризъм към ООН поема ангажимент те да ни разработят националния мастър-план, т.е. екшън-плана по реализирането на тази стратегия до 2030-а година, което се случва без прецедент - най-високото възможно ниво на компетентност в света и на професионализъм ще го направи и това ще струва в пъти по-малко на България, отколкото ако го бяхме възложили на някоя консултантска фирма. На второ място, ООН планират още следващата година да организират съвместно с ЮНЕСКО съвместна сесия в България за културно-историческия туризъм и потенциала на България за културно-исторически туризъм. Ние ще бъдем в окото на всички световни медии - ООН идва и прави своя глобална сесия за културно-историческия туризъм, позовавайки се на опита на България, каза зам.-министърът.
Бранимир Ботев съобщи още, че турско-китайски туроператор е подписал договор за срок от четири години, според който догодина у нас пристигат 40 000 туристи от Китай, а за четири години броят им ще достигне 200 000 души, предаде БНР.