Атанас Атанасов: Сараите и Станишев са отговорни за КТБ
Секция: ПОЛИТИКА
18 Септември 2014 08:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Атанас Атанасов: Сараите и Станишев са отговорни за КТБ

/КРОСС/Това, което видяхме в Белград, говори за доста нагласена история. И това е нормално, защото Цветан Василев не е случаен човек и това е част от битката на този човек да задържи своята банка.

Така генерал Атанас Атанасов коментира последните новини около случая с Цветан Василев.

Мисля, че сделката се крепи на взаимно изнудване, каза още той. В коментар на заплахите за живота му Атанасов каза: Не е изключено и двете страни да се страхуват, знаейки какво са правили през годините. Заплахите за сигурността им сигурно си ги подклаждат взаимно".

Определени политически среди у нас направиха така, че кампанията им да мине под егидата на Корпоративна търговска банка. Това е част от цялата игра, смята Атанасов.

Сараите и Станишев са отговорни за това, което се случи в държавата в последната година и половина и за кризата с КТБ, конкретизира той.

По думите му „ролята на БСП беше сведена до личните интереси на Станишев. След това „Сергей Станишев се измъкна като връв. А сега, ни лук ял, ни лук мирисал - на една огромна яхта. И за това не се говори", посочи още Атанасов.

Цялата история с КТБ беше забъркана по време на правителството „Орешарски" по време на управлението на БСП и ДПС, обобщи генерал Атанасов.

Що се отнася до протестите на вложители в КТБ Атанас Атанасов ги посъветва да не протестират пред БНБ, а пред централата на ДПС на бул. „Стамболийски". Някой сега се опитва да канализира страховете на хората, че ще си загубят парите, в определена посока, не там, където му е мястото, каза той.

Атанас Атанасов бе категоричен, че ако ДСБ, чрез Реформаторския блок, влезе във властта, ще разследва ДПС.