Станишев представи на Мартин Шулц новите приоритети на ПЕС
Секция: ПОЛИТИКА
18 Септември 2014 12:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Станишев представи на Мартин Шулц новите приоритети на ПЕС

/КРОСС/ В сряда по време на пленарната сесия в Страсбург Сергей Станишев представи на Мартин Шулц, председател на Европейския парламент, вижданията си за приоритетите на ПЕС след европейските избори.

Партията поставя на първо място икономическото развитие на Европа и ще работи по политики за гарантиране на повече инвестиции в нови работни места, по-добри условия за развитие на малкия и среден бизнес и реиндустриализация.

Ключов приоритет ще бъде засилването на националните партии, разширяване на структурата на ПЕС извън ЕС, както и на мрежата от активисти. За реализирането на тези приоритети, ПЕС ще разчита на експертната подкрепа на Фондация за европейски прогресивни изследвания.

Станишев и Шулц обсъдиха необходимостта от силна координация между ПЕС, групата на социалистите и демократите в Европейския парламент и бъдещите комисари от лявото семейство, които получиха ключови ресори - икономика, данъчна политика, регионално развитие, международно сътрудничество, здравеопазване и транспорт. „Двама знакови заместник-председатели на Комисията - върховният представител по външна политика и първият заместник-председател, ще бъдат от социалистическото семейство и ще съблюдават спазването на програмата, с която Юнкер получи подкрепата ни", подчерта Станишев.

На срещата той запозна Шулц със ситуацията в България и приоритетите на БСП.