Заповедта за арест на Василев остава. Банкерът търси убежище в Сърбия
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Септември 2014 12:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Заповедта за арест на Василев остава. Банкерът търси убежище в Сърбия

/КРОСС/Софийският апелативен съд потвърди решението на градския съд за задържането на Цветан Василев и отхвърли жалбата на защитниците му.

Адвокатът на банкера Константин Симеонов обясни, че след окончателното решение на съда би трябвало клиентът му да бъде задържан, веднага след като премине границата и се намира на българска територия.

Кога ще стане това още не е известно. 

Адвокат Константин Симеонов заяви, че има нова заплаха за живота на клиента му. Ставало въпрос за "поръчка" - "да бъде премахнат физически". Жалба до полицията обаче не е подавана.

По-рано днес Нова телевизия показа хотела, в който по всяка вероятност се намира банкерът.

Докато е в Сърбия банкерът трябва да се явява всеки ден в полицейския участък и да се подписва, за да доказва, че не е напуснал страната.

Според сръбски медиите банкерът има намерение да поиска политическо убежище в страната.

Оказва се, че арестът на българина сериозно безпокои и работниците във фабриката му в Парачин. Вестник "Наше новине" пише, че Василев се е предал, за да бъде пуснат. Изданието акцентира и върху това, че работещите в завода се питат дали ще получат парите си. Ситуацията е шокова, твърди изданието.

Вестник "Курир" пък акцентира върху скъпия часовник "Ролекс", който Василев трябвало да свали от ръката си. Заглавието е "Вземете ми паспорта, но ми върнете Ролекса". Изданието описва как заради стандартна процедура от ръката на банкера е бил свален скъп часовник, но впоследствие той му е бил върнат.

Вестник "Политика" представя казуса съвсем накратко, като основно се описва процедурата по екстрадиция. Обяснява се, че все пак окончателното решение за това дали Василев да бъде върнат в България ще вземе министерството на правосъдието. "В ход е процедура по събирането на всички документи", посочва още изданието.