Янаки Стоилов: Обвиненията към БСП за състоянието на КТБ са несериозни
Секция: ПОЛИТИКА
18 Септември 2014 12:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Янаки Стоилов: Обвиненията към БСП за състоянието на КТБ са несериозни

/КРОСС/ Несериозно е да се обвинява БСП за състоянието на КТБ, заяви Янаки Стоилов, водач на листата на Коалиция „БСП лява България", по време на среща с избиратели в Пещера. 

Трябва да се поставят по-сериозни въпроси и те са към прокуратурата - кога тя ще е в състояние да каже на какво се дължат липсите в банката, а не да се организират дискусии в нейна подкрепа, каза той и допълни: „БНБ, която обича да изтъква своята независимост, а когато възникнат проблеми, ги препраща към други държавни институции, също трябва по-активно да влезе в своята роля".

Стоилов припомни подкрепените от експертите на ГЕРБ предложения за банкова ваканция, недопусната благодарение усилията на БСП. Според него трябва да бъдат създадени публични правила, по които държавни и общински средства да бъдат предоставяни за управление, защото много от общините, управлявани от ГЕРБ, са държали парите си в тази банка и те трябва да кажат какви са били мотивите за този избор.

„Настояваме държавните средства да отиват в държавните и общинските училища и по това се различаваме от други партии", заяви на среща с учители в Пещера Янаки Стоилов и подчерта необходимостта от равен достъп до образование и засилване на социалните и възпитателни функции на българското училище чрез увеличаване на програмите за осигуряване на хранене, ученическо облекло и стипендии за учениците.

Стоилов отбеляза и необходимостта от съобразяване на професионалното образование с икономическите и социалните потребности на страната и регионите. „През последните години проблемите на българското образование се увеличават, и то не заради хората, работещи в тази сфера", коментира Янаки Стоилов и посочи, че предвид ангажиментите му като преподавател в университети тези проблеми са му близки.