Общинарите в Ковачевци: Срещу нас се води медийна война
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Септември 2014 18:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Общинарите в Ковачевци: Срещу нас се води медийна война

/КРОСС/ Срещу жителите на общината, кмета и общинските съветници се води медийна война. Насажда се омраза към местното население и се хвърлят неоснователни обвинения. Това заявиха днес в отворено писмо членовете на общинския съвет в Ковачевци.
Те посочват, че единственото решение, което са взели на извънредното си заседание в понеделник, е за възстановяване на статута на Националния детски център до 30 октомври.
„Да обвиниш в расизъм и ксенофобия хората, които приеха бежанци в най-хубавата сграда на общината, е недопустимо", оплакаха се общинарите.
Тази седмица Ковачевци събра обществения гняв заради отказа на хората от село Калище да приемат в местното училище децата на имигрантите, настанени в Националния детски екологичен комплекс. На извънредно заседание пък общинският съвет прие декларация, с която се настоява до 30 октомври НДЕК да бъде освободен от имигранти.
Родители от Калище излязоха на протест, а кметът Ковачевци заяви, че няма как децата да влязат в клас, тъй като не знаят български.
Според съветниците медийната кампания, която се води срещу Ковачевци, цели да прикрие бездействието на институциите по отношение на интегрирането на децата бежанци и образованието им.