Предстоящи събития в страната за утре, 19 септември
Секция: Предстоящи събития
18 Септември 2014 20:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Предстоящи събития в страната за утре, 19 септември

***
Баку /КРОСС/ На 19 и 20 септември президентът Росен Плевнелиев ще бъде на работно посещение в Баку, Азербайджан. В състава на водената от държавния глава делегация е министърът на икономиката и енергетиката Васил Щонов.

***
София /КРОСС/ От 10:00 часа в зала „Роял" на "София Хотел Балкан" ще се проведе публично обсъждане на финалната версия на новата оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж", в което ще вземат участие министърът на образованието и науката доц. Румяна Коларова и зам.-министър проф.Николай Денков.

***
София /КРОСС/ От 09.30 часа втори състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Емилия Масларова и други обвиняеми.

***

София /КРОСС/ От 10 часа в „Кемпински Хотел Зографски" ще се проведе заключителна пресконференция по проект „Стратегическото планиране в българските гори - гарант за ефективно управление и устойчиво развитие" по Оперативна програма „Административен капацитет" с № 11-13-8/03.09.2012 г., изпълняван по Приоритетна ос I „Добро управление", под-приоритет 1.2. „Ефективна координация и партньорство при разработване и провеждане на политики".

***
София /КРОСС/ От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА Гражданско сдружение „Алцхаймер България" ще обсъди политиките и практиките в България по отношение на болните с деменция и техните семейства във връзка със Световния ден за борба с болестта на Алцхаймер - 21 септември.

***
София /КРОСС/ От 11.00 часа в Национален пресклуб БТА Български институт по метрология ще даде пресконференция за представяне на проект „Надграждане на информационно-комуникационната среда на БИМ чрез по-нататъшна интеграция, разработка на нови и подобряване на съществуващи софтуерни модули".

***
София /КРОСС/ От 11.00 часа в Съюза на българските журналисти ще се проведе теоретико-приложна конференция на тема: „Журналисти за един мирен свят".

***
София /КРОСС/ От 12.00 часа в Агенция „Пътна инфраструктура" ще бъдат отворени ценовите оферти за офертите за избор на изпълнител на рехабилитацията на път III-235 от км 39+117 до км 53+023, в област Силистра, както и за надзор на строително-монтажните работи.

***
София /КРОСС/ В 12.00 часа на ул. „Славянска", 2 ще бъде открито Четвъртото поред издание на зелената инициатива PARK(ing) Day.

***
София /КРОСС/ От 12.00 часа в централата на „България без цензура" на адрес бул. „Черни връх" №25А, бизнес център Хемус, ет. 1, Николай Бареков, председател на ББЦ и Димитър Аврамов, водач на листата в Разград ще обявят подробности и детайли във връзка с предстоящата блокада на турската граница.

***
София /КРОСС/ От 12:00 часа в Националния пресклуб БТА Национална пациентска организация, Национален младежки форум и Български икономически форум ще дадат пресконференция по повод стартираща национална информационна кампания за насърчаване на избирателната активност на Парламентарни избори 2014 г. - „Искам да „купя" твоя глас".

***
София /КРОСС/ В 13:00 часа в Националния пресклуба на БТА Центърът за демографска и Демографски институт при Българската академия на науките и изкуствата ще дадат пресконференция по темата за купуването и продаването на гласове въвъ връзка с извършено от тях проучване.

***
София /КРОСС/ От 13.30 часа в зала 2 на хотел „Централ Парк" Областна администрация - Софийска област ще даде пресконференция по проекта „Управление на човешките ресурси. Компетентна и ефективна държавна администрация".

***
Пловдив /КРОСС/ От 11.00 часа в сградата на областната дирекция на ОДМВР - Пловдив министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов ще вземе участие в пресконференция. На нея директорът на областната дирекция Пламен Узунов и административният ръководител на Окръжна прокуратура - Пловдив Румен Попов ще оповестят подробности около успешно проведени съвместни действия в борбата с престъпността.

***
Бургас /КРОСС/ От 13.30 часа в зала „Петя Дубарова" на Културен център „Морско казино" Община Бургас организира конференция на тема „Предизвикателствата пред публично-частните партньорства в сферата на широколентовата инфраструктура".

***
Пазарджик /КРОСС/ В 14.00 часа министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова ще открие модернизираната жп гара Пазарджик, а по-рано през деня - строителните дейности по жп линията - Пазарджик-Стамболийски.

***
Пловдив /КРОСС/ В 20.00 часа на площада в село Климент ще се състои откриването на програмата за честванията по повод Деня на независимостта на Република България.

***
Стара Загора /КРОСС/ От 09.15 часа на стадион „Берое" кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще открие Второто Европейско първенство по лека атлетика за сляпо-глухи.

***
Стара Загора /КРОСС/ В 10.00 часа водачът на листата на ГЕРБ в 27-ми МИР Стара Загора Лиляна Павлова ще посети градския пазар и традиционния есенен панаир в Чирпан. След това тя ще се срещне с ръководствата и работещите в местни предприятия.

***
Пловдив /КРОСС/ От 10.30 часа в кв. „Прослав" доц. д-р Георги Йорданов, доц. Кирчо Атанасов и Антон Мартинов от листата на „БСП лява България" за Пловдив град ще се срещнат със симпатизанти.

***
Ловеч /КРОСС/ От 11.45 часа лидерът на АБВ и президент на България в периода 2002 - 2012 г. Георги Първанов и представители на Коалиция АБВ ще посетят град Ловеч, като в 12.10 часа в зала 109 на Дом „Преслав" ще дадат пресконференция.

***
Хасково /КРОСС/ В 13.30 в регионалния пресклуб на БТА Пламен Марков, водач на листата на „Движение 21" в Хасковския избирателен район, ще представи останалите кандидати за народни представители, издигнати от партията.

***
Кюстендил /КРОСС/ От 13.30 часа водачът на листата на Коалиция „БСП - лява България" за Кюстендил Мая Манолова и кандидатите за народни представители ще се срещнат с жители на община Трекляно, както и на фестивала „Балканска черга" в село Шишковци.

***
Видин /КРОСС/ От 13,30 часа в Регионалния пресклуб на БТА водачът на листата на Реформаторския блок за 5-МИР Видин проф.Вили Лилков и останалите членове от листата ще дискутират проблемите свързани с проекта пътя Е-79 София-Видин.

***
Бургас /КРОСС/ От 14.00 часа в централата на БСП - Бургас на ул. „Фердинандова", 60 ще се състои пресконференция с участието на кандидата на народен представител от листата на Коалиция „БСП - лява България" Атанас Зафиров и и председателя на Областен съвет на БСП - Бургас Николай Тишев.

***
Варна /КРОСС/ От 16.00 часа пред Фестивалния комплекс в града лидерът на партия „Нова алтернатива" Николай Цонев ще се срещне с привърженици и симпатизанти на партия. По време на срещата ще бъдат представени кандидатите за депутати на партията от региона и водачът на листата - лицето на варненските протести срещу монополите - Пламен Костадинов.

***
Велико Търново /КРОСС/ В 15.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА председателят на ПЕС Сергей Станишев ще даде пресконференция.

***
Габрово /КРОСС/ От 15.30 часа лидерът на АБВ Георги Първанов и представители на Коалиция АБВ ще посетят град Габрово, като в 15.30 часа в кафе-клуб в МОЛ - Габрово ще дадат пресконференция.

***
Пловдив /КРОСС/ От 17.30 часа в кв. „Прослав" Красимир Трифонов от листата на „БСП лява България" за Пловдив град в екип с двама общински съветници Минка Сърнешка и Тодор Кръстев ще се срещнат със симпатизанти.

***
Габрово /КРОСС/ В 17.30 часа лидерът на АБВ Георги Първанов и представители на Коалиция АБВ ще присъстват на Тържествен водосвет в Дряновския манастир, а от 18.00 часа - на празничния концерт в град Дряново.