Мизия пак под вода
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Септември 2014 21:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мизия пак под вода

Мизия /КРОСС/ Дъждовете, паднали през тази седмица, повишиха нивото на река Скът, съобщи зам.-кметът на община Мизия Николай Нековски. Това се посреща с тревога от хората в града, които още не са се отърсили от стреса от наводнението, сполетяло ги в началото на август. Има и разлив на реката, но той е извън очертанията на Мизия. Очакваме до два дни нивото да спадне.
Тревожно се покачва и нивото на подпочвените води. Те са напълнили мазетата на къщите в Мизия по двата бряга и в село Крушовица. Помпите на дренажната система не могат да изхвърлят количествата вода, макар да работят непрекъснато.
Жителите на Мизия изпратиха писмо до областния управител на Враца Венцислав Василев с молба да бъдат източени всички язовири, които се намират по течението на река Скът, каза още зам.-кметът. Писмото е подкрепено с подписка от почти всички жители на Мизия. В града започва нова благотворителна акция. 300 жители ще бъдат прегледани безплатно от лекари специалисти. Акцията е дело на организацията на евреите "Шалом" и посолството на държавата Израел у нас, пише standartnews.com.