Уволниха шефа на "Козлодуй"
Секция: ИКОНОМИКА
18 Септември 2014 21:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Уволниха шефа на "Козлодуй"

/КРОСС/ С решение на БЕХ е уволнен изпълнителният директор на атомната централа в Козлодуй Иван Генов, научи първо tribali.info. Според дългогодишни енергетици, това е бил най-неподходящия избор за шеф на толкова важната държавна фирма.
За нов изпълнителен директор на „АЕЦ Козлодуй" ЕАД е назначен доказания специалист и бивш шеф на централата Димитър Ангелов. Ангелов е роден на 14 декември 1949 г. в Хасково. Той е възпитаник на Московския енергетичен институт. Специалността му е атомни електрически станции и установки. Има и магистърска степен по икономика от Стопанската академия в Свищов. Новият изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй" е минал през всички нива в йерархията. Започнал е трудовата си биография като главен дежурен на 440-мегаватовите 1-ви и 2-ри енергоблокове, "наливал основите" на 3-ти и 4-ти, а сетне опитът му на професионалист е ползван при пусковете на хилядниците 5-и и 6-и блок. От 1 юли 2000 г. Ангелов е главен инженер на Електропроизводство-2.
Любопитното е, че на 27 август 2009 година той бе назначен за изпълнителен директор на централата и тогава той отново наследи уволнения Иван Генов. Оставка днес е подал досегашният зам.-изпълнителен директор на АЕЦ Александър Николов, който през 2009 година беше уволнен именно от Ангелов, заради отказа му да освободи кабинета си и да приеме друга длъжност.