Дора Янкова: Който иска да гласува за ГЕРБ, да затяга колана
Секция: ПОЛИТИКА
19 Септември 2014 13:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дора Янкова:  Който иска да гласува за ГЕРБ,  да затяга колана

/КРОСС/Нашето желание е в 43-ия парламент да бъдем по-силна група на левицата, което означава само едно - че ще водим по-смела социална политика и такава, която ще даде повече възможности за развитие на малките общини. Това заяви Дора Янкова, водач на листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ в област Смолян, пред избиратели в селата Малка Арда, Оряховец и Гълъбово. Заедно с нея бяха и кандидатите на левицата Емил Хумчев, Валентина Павлова, д-р Мариана Методиева и Светослав Димитров.

Дора Янкова заяви намерението си в парламента да работи за разгръщането на специална политика за балнеолечение и балнеосанаториуми. Като инициатор и организатор на проекта, тя разказа за първия випуск медицински сестри, който започна обучението си в Смолян предния ден и които ще получат бакалавърски дипломи от най-престижния у нас Медицински университет в София. „Предвидили сме в Смолян догодина да започне обучението и на кинезитерапевти, които са много важен персонал в санаториумите", каза Янкова.
„Гласувайте с разум, прагматично, справедливо, от сърце - но не се продавайте", призова тя. Кандидат-депутатът подчерта, че независимо за кой реши да гласува човек, той трябва да е наясно какво избира. Като пример тя даде, че хората, гласуващи за ГЕРБ, трябва да са готови за стягане на коланите и дясна политика, която служи на капитала, на богатите. „Преценете реалните политики, които една партия дава, не се увличайте по думи на някой, който втори път няма да дойде при вас и да защити интересите на родопчани", каза още Янкова.
„Досега гласувах за СДС, за царя, за ГЕРБ - всички ме излъгаха. Сега ще гласувам за вас, за БСП, няма повече да бъркам", заяви пред съселяните си Симо Хаджиев от Малка Арда.
По време на разговорите с избиратели бяха обсъдени и местни проблеми. До 10 дни започва строежът на водоема за питейна вода за Гълъбово, който заедно с тръбопроводите в селото е финансиран от кабинета „Орешарски", благодарение на усилията на Дора Янкова. В бюджета за догодина на общината е планирана рехабилитацията на пътя Баните - Гълъбово.