Цветан Василев стана звезда в Сърбия, виждат го като икономически министър
Секция: СВЯТ
19 Септември 2014 13:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Цветан Василев стана звезда в Сърбия, виждат го като икономически министър

/КРОСС/ Обикновените сърби не приемат като сензация нито краха на банки, нито бягството на банкери. За тях това е нещо познато, така че одисеята около предаването на бизнесмена Цветан Василев на сръбската полиция предизвиква само някакво своеобразно успокоение, че „българите са вече европейци, а вървят много след сърбите".
Поради тази причина в коментарите в интернет форумите може да се намери по-скоро ирония и сарказъм по адрес на самите сърби, отколкото към българските им съседи.
„Само се дръж за Сърбия, няма да лежиш в затвора нито секунда, ще ти сложат гривна за следене на крака и ще живееш като цар във вилата си", съветва интернет коментатор, навярно намеквайки,че фолкзвездата Цеца Величкович след обвиненията за злоупотреби прекара затворническите си дни на луксозната си вила с електронна гривна за следене.
„Ех, ако сръбските крадци хващахме толкова бързо, още по-хубаво щяхме да пеем сръбския химн Боже, правда...", коментира друг потребител.
Трети пък препоръчва да направят Цветан Василев сръбски министър на икономиката, или най-малко-съветник...
„Как така се оказа, че българският банкер е в Белград, след като преди дни сръбският вътрешен министър заяви,че не знае лицето Василев да се намира в Белград", пита се друг.
Най -чувствителната и неясна тема за интернет коментаторите в Сърбия е са многобройните снимки във вестниците, на които усмихнати стоят един до друг Цветан Василев и сръбският президент Томислав Николич.
Докато някои намекват,че трябва да се разследват връзките между Николич и Василев, други намират оправдание, че сръбският президент по това време (през февруари) не е знаел или предполагал, че Василев ще има такива огромни проблеми със закона.
А днес един сръбски колега ,който следи белградската драма около Цветан Василев, на висок глас коментира „О,земльо Сърбийо, доживя и това, някой да иска политическо убежище тук, вместо ние да бягаме на Запад...", пише Дарик.