УНИЦЕФ организира изпращането на хуманитарна помощ за Украйна
Секция: СВЯТ
19 Септември 2014 16:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
УНИЦЕФ организира изпращането на хуманитарна помощ за Украйна

/КРОСС/ УНИЦЕФ търси възможности в близко бъдеще да организира изпращането на хуманитарна помощ в Украйна, включително закупуване и поставяне на ваксини срещу полиомиелит на децата. Това съобщи представителката на фонда в Украйна Джована Барберис по време на среща със здравния министър Олег Мусий.
По думите на министъра, тази помощ е „крайно необходима, доколкото за закупуването на всички ваксини са нужни 600 милиона гривни (46,6 милиона щатски долара) на година, а в бюджетът за тази цел има само 230 милиона гривни (17,9 млн. долара). Той изрази надежда, че до края на септември провеждането на търгове ще бъде разрешено и ваксините ще могат да бъдат закупени. Той отбеляза, че политиката на правителството в областта на имунизацията остава същата - ваксинирането на децата е от жизненоважно значение.
От своя страна Джована Барберис заяви, че УНИЦЕФ ще помогне на Украйна в организиране и провеждане на образователни дейности. Тя предложи да съдейства за реформиране на здравната система на Украйна в областта на педиатрията, защита на майчинството и детството.