Михайлов за Евро 2020: Само усилията на БФС нямаше как да стигнат
Секция: СПОРТ
19 Септември 2014 18:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Михайлов за Евро 2020: Само усилията на БФС нямаше как да стигнат

София /КРОСС/ Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов коментира специално пред Дарик радио избора на градовете-домакини за Евро 2020, сред които не попадна кандидатурата на София.
Според шефа на българския футбол инициативата на БФС не е получила достатъчно подкрепа от другите важни фактори, за да може родната столица да стане част от тунира след 6 години.
„Имахме голямо желание, но никой не ни помогна. Футболният съюз положи много усилия, които обаче не бяха достатъчни. Нямаме стадион, много се проточиха и паричните документи за стадиона. Хората не са сигурни дали изобщо ще бъде построен в срок, за да бъде готов на време за турнира", каза Михайлов.
„Освен това мачовете трябваше да бъдат в София. Всички отговорни фактори във София трябваше да подкрепят кандидатурата. Те я подкрепиха с едно листче. От 5 месеца разговарям с кмета, от 2 месеца има общинско решение да бъде подкрепена кандидатурата, но ден днешен документите не са подписани. Има и много други неща, които за в бъдеще трябваше да се случат - метро трябваше да има до стадиона, летището не е от такъв ранг, че да посрещне трафика, бързи влакове и т.н. Все пак не съжалявам, защото това беше един опит за мен и за хората от Футболния съюз."
„Трудно е дори и за мен, за човек с моите контакти, да убеждавам хората. Знаете, че догодина имаме Европейско за юноши до 17 години, което трябваше да бъде преместено в Бургас - нещо, което бе изключително неудобно. Непрекъснато трябва да се оправдавам пред УЕФА. Знаете и на Националния стадион какво е дереджето. Продължаваме да плащаме наем, а за да не се изложим пред Реал Мадрид и УЕФА плащаме и наем за мокети. Една европейска държава в 21 век трябва да има поне един национален стадион, на който да може да играе представителния тим и отборите, участващи в евротурнирите. Защото не е сериозно."
„Шансовете за новия стадион в квартал „Овча купел" остават, малко закъсняха парични документи. Футболният съюз има договор и със Славия, и с въпросната немска фирма да играем там всички мачове, за да може на хората да им излезе сметката. Доколкото съм говорил с г-н Венци Стефанов стадионът трябва да стане до 2 години, две години и половина. Знаете обаче в България как е. Надявам се да стане във времето. Евро 2020 е голям форум. Градовете, които спечелиха, наистина са готови, всичко си имат хората, само в Брюксел не е готов, но почва да се прави. За в бъдеще, ако стане стадионът на Славия, може да играем спокойно за някоя Суперкупа или Лига Европа, за да видят хората голям футбол", завърши Михайлов.