Огромен балон украси центъра на морската столица за срещата на Николай Цонев с варненци
Секция: ПОЛИТИКА
19 Септември 2014 19:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Огромен балон украси центъра на морската столица за срещата на Николай Цонев с варненци

Варна /КРОСС/ Огромен летателен балон с размерите на 5-етажна сграда украси центъра на Варна за срещата на лидера на партия „Нова алтернатива" Николай Цонев с местните привърженици и симпатизанти на партията, която се проведе днес пред Фестивалния комплекс в града.
Съоръжението е предоставено от членовете на националния Клуб „Адреналин" в морската столица, които застават в подкрепа на идеите на политическата формация.
Уникалното въздухоплавателно съоръжение се превърна в символ на кампанията на „Нова алтернатива". „С това искаме да кажем „не" на традиционното статукво и политическата риторика, която превърна думата „балон" в лишени от съдържание обещания", заяви Николай Цонев по време на срещата. За нас това е символ на свободата, силата и духа на народа, лишени от страх и натиск, обясни той.
Водач на листата на партията във Варна е Пламен Костадинов, станал известен като лице на местния протест срещу монополите от февруари миналата година.
В партия "Нова алтернатива" членуват хора с активна позиция, които изповядват нов морал в политиката, изпитали са лично терор върху себе си, имали са силата да се преборят със системата и да продължат напред, каза още Цонев. „Ние искаме да влезем в политиката не за отмъщения, защото най-добре знаем, че с отмъщение не се постига нищо. Също така знаем, какво е да те мачкат и никога не бихме позволили това да се случва с когото и да било", каза още той.

Цонев представи идейната платформа на кампанията, която е с акцент върху развитие на средния и малък бизнес и предвижда 7-годишна данъчна ваканция за предприятията срещу откриването на нови работни места. Партията планира драстично намаляване и ограничаване на регулаторните и разрешителни режими, които счита за основна пречка за свободата на бизнеса и възможност за корупционни практики. Програмата залага на стимули за развитие на 3-детния семеен модел в страната, който ще създаде условия пред младите и образовани хора пълноценно да отглеждат повече деца и да поддържат достоен стандарт на живот. Силен момент в програмата на партията е въвеждането на нов социален модел в българската армия, който да възвърне достойнството на военослужещите и да е гаранция за силна вътрешна и външна национална сигурност.
Партията се явява на парламентарните избори с бюлетина № 16 във всичките 31 МИР в България и е подкрепена от Движение за справедливост РПГ, политическа партия КОЙ, Обществен съвет-Варна, Федерация по металдетектинг и др. национални браншови сдружения.