ЦИК няма да заличава секции в Турция
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Септември 2014 20:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЦИК няма да заличава секции в Турция

/КРОСС/ Нито една изборна секция в Турция няма да бъде заличена. Това реши Централната избирателна комисия, въпреки вчерашното указание на Върховния съд.
Върховните съдии заличиха осем секции в Турция. ЦИК обаче отказа да се съобрази с решението, защото магистратите гледали стари данни. Така на общо 429 места българите в чужбина ще могат да дадат своя глас.
Това предизвика гнева на партиите, поискали закриването на секциите. Те ще обжалват решението на ЦИК отново.
„Това е абсолютна наглост. Решението на ЦИК показва, че хората в нея искат да докарат 100 000 гласа от Турция", възмути се Ангел Джамбазки от Патриотичния фронт.
От ЦИК обявиха още, че след решението на комисията по досиетата, с което бяха извадени 98 имена на кандидат-депутати, свързани с ДС, много от тях са започнали да се оттеглят.
Въпреки това, листите няма да се пренареждат. „Имената на тези кандидати ще останат в информационния лист, но срещу тях ще пише „заличен", обясни Румяна Сидерова.
Утре изтичат два важни срока - за искане от избирателя да гласува по настоящ, а не по постоянен адрес и за издаване на удостоверение за гласуване на друго място на самите кандидат-депутати и на наблюдателите и членовете на комисии, съобщи bTV.